top of page
afsluitdijkwaddencenter.jpg

het Afsluitdijk Wadden Center

Informatie over een icoon

Aan de voet van de afsluitdijk ligt het prachtige beleefcentrum Het Afsluitdijk Wadden Center. Hier valt van alles te zien, te leren en te beleven over de iconische Afsluitdijk en de prachtige Wadden. Tourio is er de digitale gids.

Wij wilden een wirwar aan bordjes in de expositie voorkomen. Met Tourio kunnen wij heel eenvoudig een digitale laag aan de beleving toevoegen en verder uitbreiden. Echt een uitkomst.

Bert Kranendonk, beleefarchitect Afsluitdijk Wadden Center

In 2017 startte de bouw van dit imposante beleefcentrum. Inmiddels hebben duizenden internationale bezoekers het verhaal over verleden, heden en toekomst van de afsluitdijk ontdekt. Hoe leven de Nederlanders met water door de eeuwen heen? Hoe gaan we om met klimaatverandering en zeespiegel stijging? In de ‘stormkamer’ beleef je de stilte van de natuur tot en met de meedogenloze krachten van de zee.
 

Tourio_AfsluitdijkWaddenCenter_gebruiker.png

Bezoekers worden meegenomen in de interactieve beleefexpositie aan de hand van Tourio. Tourio is de interactieve gids en voegt een digitale laag aan de fysieke ruimte toe. Voor jong en oud is deze belangrijke informatie beschikbaar in een taal naar keuze. Bezoekers kunnen navigeren via de handige lijstweergave of kiezen voor navigatie op basis van de ingevoerde plattegrond.

Leuk weetje:
het was dit beleefcentrum waar Alex Talsma Tourio (toen nog 2Discover) in 2017 als maatwerk voor heeft bedacht. Toen er veel belangstelling van andere organisaties voor de software was is besloten om de software ook voor andere organisaties beschikbaar te stellen. 

bottom of page