top of page

2Discover
 verder onder de naam Tourio

Begin 2023 zijn we achter de schermen gestart met de overgang van 2Discover naar onze nieuwe naam Tourio. In de zomerperiode hebben we onze klanten geïnformeerd en per 5 september gaan we officieel verder onder de nieuwe naam Tourio. Waarom we dat gedaan hebben leg ik je als bedenker van 2Discover in dit blogartikel graag uit.

Tourio logo op een foto van museum Huis Doorn

Ontstaan 2Discover

In 2017 bedacht ik - Alex Talsma - als digitaal strateeg voor een beleefcentrum op de Afsluitdijk het concept 2Discover. De opdrachtgever waar ik toen als strategisch adviseur voor werkte wilde graag een moderne manier van bezoekerscommunicatie bij de expositie aanbieden.


Geen “kastjes”, maar via de telefoon van de bezoeker multimediaal informeren en zonder dat je daarvoor een app moet installeren. Uit een marktverkenning destijds bleek dat er geen goed systeem beschikbaar was. Kun je het ook in je netwerk laten programmeren, vroeg de klant. En zo is 2Discover ontstaan als maatwerkoplossing. Maar al vrij snel na de ingebruikname in 2018 kreeg ik telefoon van andere organisaties met de vraag waar 2Discover te verkrijgen was.


Het cijfer 2 en .com

Beetje bij beetje werd 2Discover bekender en het bleek dat mensen 2Discover lastig konden onthouden. To Discover / Discover / Discovery / GoDiscover …. we hebben veel varianten voor bij zien komen :-) Bovendien beschikten we ook niet over de 2discover.com domeinnaam en die bleek alleen voor veel geld te koop. Het besluit werd genomen: we gaan verder onder een andere naam!


Tourio!

Maar wat wordt dan die nieuwe naam? Het liefste een korte, pakkende naam met het woord tour er in. Modern, internationaal en met een beschikbare .com domeinnaam. Al brainstormend ontstond de naam Tourio. En die voldeed aan alle wensen. De IO uit Tourio verwijst naar audIO (een knipoog naar de traditionele audiotour), maar ook naar Interactieve Oplossing en Input Output.


In vertrouwen genomen We hebben een paar klanten en partners (bedankt Peter, Karen en Bert) in een vroeg stadium in vertrouwen genomen om onze plannen te toetsen. De naam viel direct in goede aarde en sommige klanten gingen ons al Tourio noemen terwijl we het helemaal nog niet naar buiten gecommuniceerd hadden. We wisten dat we goed zaten. Ook een nieuwe huisstijl

We hadden voor de bestaande kleuren en het bestaande logo kunnen kiezen. Maar bij deze volgende fase (want zo voelt het wel) hoorde ook een frisse nieuwe huisstijl. En een nieuwe website, op het .com domein als basis om Tourio in de toekomst ook in andere landen aan te gaan bieden. Het is tijd voor Tourio!


Comments


bottom of page